Моника Стефановска е репрезентативка на Македонија во карате, вредно тренира, многу е „опасна“, а и неверојатно убава, македонската спортска убавица стигна до насловна страна на рускиот портал „sports.ru“.

Рускиот портал кратко ја најави Моника Стефановска како каратистка која „престана“ да ги бори медалите, ги има на претек, ја најавија како убедливо најубавата македонска спортистка.