Раководството на АБА лигата донес еодлука за прекин на првенството, причината е позната, Коронавирусот го уништи спортот.

До крајот на регуларниот дел има уште едно коло кое нема да се одигра.

„Со оглед на состојбата со Коронавирусот, заштитата на спортистите,тренерите, техничките лица, АБА лига го прекинува првенството до следната одлука“  стои во соопштението.

Ова значи дека и натпреварот на МЗТ Скопје со Сплит во АБА 2 нема да се одигра.