Делегацијата на нашата кошаркарска федерација предводено од претседателот Перо Антиќ, спортскиот директор Тодор Гечевски и генералниот секретар, Владимир Георгиевски е во Женева.

Представниците на „куќата на кошарката“ се во работна посета и  остварија средба со генералниот секретар на ФИБА, Андреас Загкилис.

Во Женева ги пречека некогашниот генерален секретар на КФСМ, Дејан Лекиќ, како и Коста Илиев, Зоран Радовиќ и Предраг Богосављев, сите работат во ФИБА.