Лоши инвестиции, раскалашен живот, пороци, алиментации се само дел од причините бројни спортисти да останат без своите милиони.

Овие луѓе беа на врвот, имаа се што можеа да посакат, но расфрлањето со пари ги доведе до банкрот.

Топ 10 банкротирани спортисти:

Мајк Тајсон (бокс) – 350 милиони евра

Евандер Холифилд (бокс) – 200

Ален Ајверсон (кошарка) – 180

Мајкл Вик (НФЛ) – 100

Ентони Вокер (кошарка) – 98

Скоти Пипен (кошарка) – 95

Латрел Спивел (кошарка) – 90

Вин Бејкер (кошарка) – 85

Дерик Колман (кошарка) – 80

Борис Бекер (тенис) – 70