Асоцијацијата на кошаркарски играчи на Македонија со соопштение до јавноста побара брзи одговори и решенија пред почетокот на новата сезона, воедно и пред почетокот на подготовките.

Поради Ковид-19, минатата сезона беше пред време прекината, ако нема разумно решение најавен е бојкот.

Соопштението ви го пренесуваме во целост: