Хрватскиот кошаркар Небојша Богдановиќ е нов играч на Јута, ова го тврди „ЕСПН“ и Адријан Војнаровски експерт за трансфери во НБА .

Богдановиќ има договор со верност на четири години за што ќе заработи 73 милиони долари, тоа го прави најплатениот спортист на Хрватска на сите времиња.

Хрватскиот кошаркар беше слободен играч по завршувањето на сезоната, тоа го искористи Јута , можеше да остане  и во Индијана но овој клуб немаше добра финасиска понуда.