Расел Вестбрук ќе биде најновото засилување на ЛА Лејкерс, откако е договорена размената на играчи.

„Езерџиите“ ќе го добијат Вестбрук а во Вашингтон ќе завршат Кузма, Поуп, Херел и пикот број 22 од овогодинешниот драфт (рамена).

Ова ќе биде потврдено најдоцна до 6 август.