Тренерот на Олимпијакос, Дејвид Блат соопшти шокантна вест за кошаркарската светска јавност. Тој боледува од мултипле – склероза, дијагнозата е поставена пред неколку месеци а Блат има план.

Ова тој го соошти со емотивно писмо кое е објавено на официјалнот сајт на кошаркарскиот клуб Олимпијакос.

„Некогаш животот ви нафрла работи за кое немате објаснување, тие немаат смисла ни повод. Тука е на тест вашиот карактер. Пред неколку месеци мие дијагностицирана ППМС, ова е болсет која секој различно ја доживува. Ќе ми го промени квалитетот на живтот и работите никогаш нема да бидат како предходно. Имам поддршка од моите најблиски и не смеам да се жалам. Немам немера да се предам, напротив ќе се борам.“ – пишува во писмото на Дејвид Блат.