Завршницата од Купот на Мкедонија „Благоја Георгиевски-Буштур“ во женска конкуренција утре и задутре ќе може да го следиме со директни преноси на МТВ 3, а во пресрет на настанот на „СРЦ Кале“ од јавниот сервис подготвија богата понуда со дел од историските дуели од ова натпреварување.

Македонската кошаркарска федерација во соработка со спортската редакција на МТВ, во наредните денови ќе ги потсетat љубителите на кошарката, во прв ред онаа во женска конкуренција на дел од историјатот на натпреварите од Купот на Македонија.

Колегите од Спортската редакција на МТВ подготвија богата кошаркарска понуда за наредните денови кои ќе бидат одбележани со одигрување на финалниот турнир од Купот „Благоја Георгиевски Буштур“.

ПРОГРАМА НА МТВ-3

четврток – последните 3 куп-финалиња 2017, 2018 и 2019

петок – директни преноси од 1/2-финалето на Купот 2021

сабота – директен пренос од финалето на Купот 2021

четврток, 06.05.2021

10.00 Македонска кошарка: МЗТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО – (од 05.05)

11.45 Ракомет СЕХА. 1/8-фин меч 1: ВОЈВОДИНА-ТАТРАН – (од 04.05)

13.15 Ракомет СЕХА. 1/8-фин меч 2: ТАТРАН-ВОЈВОДИНА – (од 05.05)

14.45 Ракомет, квалификации за ЕХФ ЕУРО 2022: МАКЕДОНИЈА-ДАНСКА – (од 11.03)

16.30 Македонска кошарка: МЗТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО – (од 05.05)

18.15 Македонска кошарка (жени) ФИНАЛЕ КУП 2017: БАДЕЛ-ВАРДАР

20.15 Македонска кошарка (жени) ФИНАЛЕ КУП 2018: БАДЕЛ-ВАРДАР

22.00 Македонска кошарка (жени) ФИНАЛЕ КУП 2019: БАДЕЛ-ВАРДАР

00.00 Ракомет, квалификации за ЕХФ ЕУРО 2022: МАКЕДОНИЈА-ДАНСКА – (од 11.03)

01.45 Македонска кошарка: МЗТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО – (од 05.05)

03.30 Ракомет СЕХА. 1/8-фин меч 1: ВОЈВОДИНА-ТАТРАН – (од 04.05)

петок, 07.05.2021

08.15 Македонска кошарка (жени) ФИНАЛЕ КУП 2017: БАДЕЛ-ВАРДАР

10.15 Македонска кошарка (жени) ФИНАЛЕ КУП 2018: БАДЕЛ-ВАРДАР

12.00 Македонска кошарка (жени) ФИНАЛЕ КУП 2019: БАДЕЛ-ВАРДАР

13.55 Македонска кошарка (жени), Куп 1/2: БАДЕЛ 1862-К.ПАЛАНКА – (директен пренос)

15.30 Ракомет СЕХА. 1/8-фин меч 2: ТАТРАН-ВОЈВОДИНА – (од 05.05)

16.55 Македонска кошарка (жени), Куп 1/2: БАСКЕТ КАМ-ВАРДАР– (директен пренос)

18.45 Македонска кошарка: МЗТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО – (од 05.05)

20.30 Ракомет, квал. за ЕХФ ЕУРО 2022: ДАНСКА-МАКЕДОНИЈА – (од 14.03)

22.15 Игран филм: ОПСЕСИЈА – 4.кат (16+)

00.00 Македонска кошарка (жени), Куп 1/2: БАДЕЛ 1862-К.ПАЛАНКА

01.30 Македонска кошарка (жени), Куп 1/2: БАСКЕТ КАМ-ВАРДАР

03.15 Игран филм: ОПСЕСИЈА – 4.кат (16+)

05.00 Ракомет СЕХА. 1/8-фин меч 2: ТАТРАН-ВОЈВОДИНА – (од 05.05)

06.30 Ракомет, квал. за ЕХФ ЕУРО 2022: ДАНСКА-МАКЕДОНИЈА – (од 14.03)

08.00 Македонска кошарка: МЗТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО – (од 05.05)