Бруклин  е нов клуб на Џејмс Харден, новинарот на ЕСПН Адријан Војнаровски јави дека големата НБА ѕвезда е трејдуван од Нетс.

Според Војнаровски, Хјустон  ќе ги добијат Карис Леверт, Данте Ексум, Родионс Курукс и четири пикови од првата рунда.

Бруклин сега има извонредна тројка во тимот, Кајри Ирвинг, Кевин Дурент и Харден со која „мрежичките“ влегуваат во редот на фаворити во НБА лигата.