Утрешниот ден вечно ќе се памети во историјата на македонската репрезентативна кошарка, на 14 септември, Македонија ја победи Литванија во Каунас.

Владо Илиевски приреди шок а Македонија беше големо изненадување на Еврпското првенство.

Од ФИБА не потсетуваа на тој прекрасен момент, воедно Македонија на тоа ЕП заврши на четвртото место, резултат кој во моментов ни изгледа далечен.