Американецот Роб Монгомери е нов играч на МЗТ Скопје, ќе игра за втората екипа на тимот од Аеродром, доаѓа од Универзитетот  Централ Мичиган, за прв пат ќе игра во Европа.

Монгомери е висок 196 сантиметар, ќе игра за вториот тим на МЗТ Скопје, во просек постигнува 11,5 поени по натпревар.