Актуелниот кошаркарски првак во Евролигата, ЦСКА Москва објави соопштение со кое ги потврди најавите дека клупскиот доктор, Роман Абжелилов починал на 44 години.

Причината за смртта е коронавирусот, тој бил тестиран позитивно на 2 мај по што бил хостибализиран во болница во Москва.