Генералниот секретар на ФИБА, Адреас Заглис ја поздрави одлуката на Кошаркарската федерација на  Македонија да го прекине националното првенство.

Оваа сезона Македонија остана без промоција на шампион а, според него федерацијата постапила правилно.

„ФИБА прифаќа и ги поддржува Националните федерации кои го користат своето дискреционо право во интерес за безбедноста на играчите, тренерите, службените лица и гледачите, се додека има таква дискреција вежба во согласност со важечките правила и прописи“-напиша Заглис.