Кога станува збор за колекционерство, Американците се светски рекордери, не жалат пари за се  и сешто, така беше и за една картичка со автограм на Словенецот Лука Дончиќ.

Таканаречна „trading card“ со потпис на Лука Дончиќ е продадена за 4,6 милиони долари !

Познатиот колекционер во Америка, Ник Фиорело, на ауција ја купил трејдинг картата на Дончиќ со наслов “1:1 Logoman Autographed”, со тоа таа стана најскапо продадена картичка од некој НБА кошаркар.