Кава Ленард стави потпис на двегодишен договор со можност за уште една година со ЛА Клиперс и стави крај на шпекулациите со неговата идината.

Ленард ќе заработи 103 милиони долари со дополнителни бонуси ако го одработи договорот до крај.

Кави реши да не го потпише понудениот договор до Торонто со кој оваа година стана првак во НБА иако имаше можност да заработи 221 милион долари за три години.