Легендарниот кошаркар Мајкл Џордан на аукција понуди свои патики со потпис од 1985 година и ги продаде по неверојатна цена.

Иако Џордан очекуваше 150.000, но по девет дена на аукција тие се продадени 560.000 долари.

Ова е светски рекорд, го призна и Гинис кој тоа го потврди на твитер.