Вилт Чемберлен е легендарен кошаркар од НБА, на денешен ден во 1962 година, тој запиша неверојатни 100 поени на еден натпревар.

Чемберлен на мечот меѓу неговата Филаделфија и Њујорк постигна точно 100 поени!

Филаделфија победи со 169-147, а Чемберлен одигра натпревар кој и денес се прераскажува во НБА.