Младо момче го „испоровицира“ легендарниот НБА кошаркар, Меџик Џонсон кој со својата јахта долга 86 метри беше стациониран во Сплит со семејството каде ги минува деновите за одмор.

Како шти пишува „индекс.хр“, младо момче застаноло пред луксузната јахта во дрес на Лери Бирд…

Џонсон и Бирд беа големи ривали на паркетот, подоцна и големи пријатели надвор од теренот, момчето со дресот на легендарниот кошаркар стоел подолго време пред јахтата на Меџик.