Судот во Луксембург ја одби жалбата, која ја поднесе Евролига, со која се бараше ФИБА да им исплати 900. илјади евра, плус камати, поради укинување на договорот што го имаа овие две „куќи на кошарката“, а беше раскинат во 2017 година од страна на УЛЕБ.

Причина за ваквото нешто беа промената на термините кои ФИБА ги направи, а кои не беа во согласност со раководството на УЛЕБ.

 

Односите помеѓу овие две организации изминатите три години се крајно лоши, а единствена жртва е самата кошарка.