Американскиот новинар Фран Фрашила е воодушевен од Србија, кошаркарите на нашиот северен сосед блескаат на Мундијалот во Кина и важат за поглеми фаворити и од САД.

Фрашила е новинар на „ЕСПН“ важи за голем експерт од кошарката и добар познавач на состојбите во европската кошарка.

За новинарот од САД, играта која ја прикажува Србија во Кина е вистинска уметнос, смета Франшила кој на твитер ќе напише:

„Ако некој ми понуди две недели однор на Мауи или две недели да ги следам тренинзите на Србија, не би се двоумел, би ја следел Србија“ – изјави Фрашила.