Теодор Симиќ со екипата на Барселона во категоријта на кадети до 16 години го освои првенството на Каталонија .

Симиќ има 15 години и со Барселона славеше победа против Хувентуд со резултат 82-50. Теодор Симиќ е син на поранешниот македонски кошаркарски репрезентативец Тони Симиќ . Теодор Симиќ е дел од Барселона од септември 2018 година и со оваа екипа го освои првиот трфеј во кариерата. Симиќ е голема надеж на македоснката коашрка и извесно му претстои убава кариера.