Селекторот на женската сениорска кошаркарска репрезентација на Македонија, Владимир Ѓоровиќ го објави поширокиот список од 24 кошаркарки кои ќе конкурираат за составот за квалификацискиот турнир за ЕП во Летонија.

Во рамки на третиот ФИБА „прозорец“, нашите девојки ќе излезат на теренот против Летонија и против Хрватска, на 4. односно на 6. февруари.
Девојките ќе ја темпираат формата во Охрид, каде ќе одрботат седумдневни подготовки, а потоа ќе заминат за Летонија.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

1.Митрашиновиќ Анџелика (Будуќност-Црна Гора)
2.Стојановска Александра
3.Трајчевска Нена
4.Кметовска Ивана (Баскет КАМ)
5.Јоловиќ Драгана (Бадел 1862)
6.Лазареска Софија (Милано БС-Италија)
7.Пејковска Ивона (Вардар)
8.Адамовска Сања (Бадел 1862)
9.Антиќ Јелена
10.Димова Цветанка (Бадел 1862)
11.Стојановска Тања (Струга 2009)
12.Петрушевска Јована (Вардар)
13.Серафимоска Снежана (Дукуесне-НЦАА-САД)
14.Поп Димитровска Катерина (Баскет КАМ)
15.Бонер Девана (Конектикат-САД)
16.Кожобашиовска Ивона (Алгеро МБ-Италија)
17.Николиќ Матеа
18.Лазареска Сандра (Бадел 1862)
19.Секуловска Наталија (Ј.Аддисон-Канада)
20.Костова Стефани (Кампус Промете-Шпанија)
21.Атанасовска Матеа (Палаванестро В-Италија)
22.Димитријевиќ Марија (Бадел 1862)
23.Тасевска Елена (Палаванестро В-Италија)
24.Модева Габриела (Струга2009)