Македонската женска сениорска кошаркарска репрезентација ја очекува последниот евроквалификациски предизвик.

Во Рига, Летонија нашата репрезентација ќе игра против Хрватска и домаќинот на овој „балон“.

Селекторот Владимир Ѓоровиќ ги избра 15-те кошаркарки кои ќе конкурират за првата петорка на Македонија.