Сакраменто сака да го доведе центарот Ал Хорфорд во своите редови, за тоа нема да жали пари, подготви 100 милиони долари .

Хорфорд играше последните три сезона за Бостон, но се реши да ја смени клупската средина  и да бара   нов ангажман.

Сакраменто е подоготвен да направи се да го доведе во своите редови, Владе Дивац кој е главен менаџер на овој клуб изјави дека  клубот  има сериозен интерес да го види во своите редови и понуда од 100 милиони долари. Главен против кандидат е Филаделфија која има исти планови .