кошаркарскиот клуб АВ Охрид ги промориваше засилувањата за следната сезона влегуваат амбициозно.

Охриѓани за неполна седмица успеаја да ангажираат дури пет засилувања.Нови кошаркари на АВ Охрид се : Марјан Младеновиќ, Војче Лефковски, Адем Мекиќ и Данило Мијатовиќ.

Последото име во ростерот на тренерот Марјан Илиевски е Игор Пенов кој минатата сезона настапуваше за екипата на Куманово.

Лефковски,Младеновиќ и Мијатовиќ со Илиевски соработуваа во Блокотехна,додека Мекиќ и Пенов пристигнаа од Куманово.