Кошаркарската федерација на Македонија информираше дека редовното годишно Собрание нема да се одржи овој месец поради состојбата во земјата предизвикана од пандемијата на коронавирусот.

Редовната седница на Собранието ќе се одржи штом се создадат услови за тоа.