Нов ден,нови откажувања во кошаркарската репрезентација на САД.Овој пат “не” рече и кошаркарот на Портланд Демјан Лилард.

Лудницата да продолжи помеѓу кошаркарите е и отказот на бекот на Сан Антонио Демар Дерозен кој дополнително доби позив од Грег Попович, но го одби.

На нивно место се повикани кошаркарот на Њујорк Џулиус Рендл и играчот на Бостон Џејлен Браун.