Естонија е прв противник на Македонија во квалификациите за ЕП во кошарка, нашиот национален тим ќе биде домаќин на 20/21.02.2019 година, три дена потоа гостуваме кај Русија, па во ноември се среќаваме со Италија на гости.

Последниот меч во квалификациите го играме со Италија дома на 21/22.02.2021 . Првопласираните селекции од сите  групи  и најдобрите пет од второпласирани ќе обезбедат место на  ЕП.

Распоред на натпревари:

20/21.02.2020
Македонија – Естонија

23/24.02.2020
Русија –  Македонија

26/27.11.2020
Италија –  Македонија

29/30.11.2020
Естонија –  Македонија

18/19.02.2021
Македонија – Русија

21/22.02.2021
Македонија – Италија