Од Македонија присуствуваше претседателот на федерацијата, Перо Антиќ, потоа Жељко ОБрадовиќ, Владе Дивац, Дино Раѓа, Жарко Паспаљ, Јуриј Здовц, Предраг Даниловиќ, Теодорас Папалукас …

Ивковиќ почина минатата недела , причината беше течност во белите дробови и херпес, имаше  78 години.