Легендата на НБА, Мајкл Џордан, на комеморацијата за Коби Брајант, низ солзи говореше за пријателството со „Мамбата“.

Мајкл Џордан беше многу емотивен во „Стејплс Центар“ во Лос Анџелес, Коби беше негов „помал брат“.

„Кога Коби почина, со него умре и дел од мене“ – изјави Џордан.