Македонската женска сениорска кошаркарска репрезентација немаше наклоната ждрепка на денешното извлекување во Минхен.

Пласманот на ЕП 2021 ќе го бараат преку квалификациската група И заедно со селекциите на Летонија, Хрватска и Германија.

Нашата репрезентација е аутсајдер во оваа квалификациска група а шансите за пласман на континенталниот собир за две години е само теоретски.