Србинот Милош Теодосиќ ќе игра во Италија во екипата на Виртус Болоња каде тренер е неговиот сонародник Александар Ѓорѓевиќ .

Виртус создава сериозен тим за големи резултати, Теодосиќ се решил да ја продолжи кариерата во оваа екипа во која му е ветена голема минутажа а ќе има и поддршка од  Ѓорѓевиќ.

Теодосиќ имаше понуда и од ЦСКА Москва но се реши да избере онаа на Виртус Болоња која за потписот на Србинот ќе одвои 2,5 милиони евра за две сезони.