Македонскиот кошаркарски првак, МЗТ Скопје ќе се пријави да учествува во Лигата на шампионите на ФИБА. Од клубот потенцираат дека целтта е да се настапува на меѓунардна сцена.

Пријавувањето е во тек, ФИБА пот ќе ги соопшти учесниците во ова натпреварување. МЗТ Скопје е во потрага по нови кошаркари, клубот го напуштаат Американците Лестер Медфорд и Џејмс Вудард.