Неверојатниот Адријан Војнаровски,спортски колумнист од САД, кошаркарски експерт и член на ТВ мрежата ЕСПН, тврди дека големата кошаркарска звезда, Џими Батлер  ќе потпише за Мајами.

Батлер  е играч на Филаделфија и  еден од последните големи играчи кој е на мета на многу клубови во НБА,според Војнаровски кој нема грешка во најавите, Филаделфија ќе потпише нов договор со Бутлер  и потоа веднаш ќе го продаде на Мајами.

Со ова ќе биде комплетиран уште еден трансфер по ситемот „купи и размени“, вкупно четири клуба ќе учесвуваат во целата „операција“ со размена на играчи, Батлер на крајот ќе добие четиригодишен договор вреден 142 милиони долари.