Американските медиуми јавуваат дека во НБА се тестирани вкупно 546 играчи и бројката на заразени играчи изнесува 48.

Тестирањата се извршени во периодот од 24 до 30 ноември, бројката на позитивни на Ковид-19 не е мала, објавија медиумите.

Идентитетот на играчите не е соопштен, но се стравува дека може да биде загрозен стартот на сезоната во НБА.