Македонскиот репрезентативец, Ненад Димитријевиќ е меѓу 12 кошаркари кои конкурираат за наградата најдобар млад играч во Ендеса –лигата во Шпанија.

Димитријевиќ одигра одлично во дресот на Хувентуд во овааа сезона и веќе се поврзува со многу посериозни клубови од Шпанија.

Гласањето за најдобриот млад играч ќе биде на 24 јуни.