Управата на Евролига соопшти дека на неодредено време ќе ги суспендира Евролигата и Еврокупот.

Во ноќта меѓу среда и четврток одлучено е сезоната во НБА да биде прекината, поради пандемијата на коронавирусот.

Рано утринава Асоцијацијата на играчи од Евролигата сакала по рецептот во НБА да се направи и со европските лиг, а таквата иницијататива е одобрена.