Македонскиот кошаркарски репрезентативец, Војдан Стојановски се согласил на нов едногодишен договор со екипата на Гравелин Данкерк.

Стојановски ќе биде дел од тимот на Данкерк најмалку до крајот на сезоната 2020-2021.

Нашиот репрезентативец е дел од Данкер веќе пет месеци по раскинот на договорот со По Ортез.