Управата на НБА лигата и Индијанополоис го откажаа одржувањето на ОЛ стар викендот кој првично беше закажан за февруари 2021 година, новиот термин е 2024 година.

Причина секако е пандемијата од коронавирусот, натпреварувањето требаше да се одржи следната година од 12 до 14 февруари.

„Разочарани сме што Ол стар викендот нема да се одржи, утеха е дека Индјанополис ќе биде домаќин на истото натпреварување во 2024 година, пандемијата поремети се“ – изјави Адам Силвер, комесрот на НБА лигата.

Следниот Ол стар викенд ќе се одржи во Кливленд 2022 годна.