Шејн Витингтон кој има македонско државјанство инастапуваше за националниот состав на Македонија од денеска е играч на Бетис.

Витингтон потпишал договор со Бетис на две години, доаѓа од Естудијантес каде играше минатата сезона. Има искуство и во НБА лигата со настапи за Индијана од 2014 до 2016 година.