Поранешниот македонски селектор, Александар Џикиќ ќе стане нов шеф на стручниот нштаб на шпански Естудијантес.

Информацијата ја пренесува добро информираниот шпански новинар Чема де Лукас.

Естудијантес има високи амбиции за идната сезона, па се надева дека помош во освојувањето на добри резултати ќе добие од српскиот тренер.

Со репрезентацијата на Македонија тој избори учество на ЕП 2015.