Страхиња Јокиќ, братот на Никола е уапсен од страна на полицијата во Денвер поради напад на жена. Како што наведува  американската полиција постариот брат на Јокиќ, бил со една жена во апартман, а во еден момент девојката сакала да го напушти апарманот, но Страхиња грубо ја задржал и ја спречил да си оди.

 

Канцеларијата на јавниот обвинител во Денвер ги прифати обвиненијата за овој напад – рече портпаролката на обвинителството, Каролин Тејлор.