Треј Томпкинс е кошаркарот на Реал Мадрид кој е позитивен на Коронавирус, откриваат медиумите од  Шпанија.

Целиот тим на Реал Мадрид оди во карантин, Томпкинс во составот на „кралевите“ е од 2015 година, ја освои Евролигата и првенството на Шпанија.

Спортскиот центар каде тренираа кошаркарите на Реал Мадрид е затворен. Томпкинс има 29 години, тој е првиот кој е позитивен во кошаркарска екипа од Шпанија.