Познати се четвртфиналните двојки на машкиот кошаркарски турнир во Токио, како и патот до финалето.

Четвртфинални двојки:

Шпанија – САД

Австралија – Аргентина

Франција – Италија

Словенија – Германија

Во полуфиналето ќе вркстуваат победниците на дуелите:

Шпанија – САД и Австралија – Аргентина

Франција – Италија и Словенија – Германија

Четвртфинална програма на ЛОИ во Токио почнува на 3 август.