Винс Картер кој има 43 години, најави дека по завршувањето на оваа сезона ќе оди во пензија.

Неговата Атланта нема да игра во плеј-офот, тоа практично значи дека Картер заминува во пензија.

Со сигурност дека Атланта ќе му приреди спектакуларен проштален меч, но Картер заминува тивко, без спектакли.

Картер беше најдобар забивач во 2010 година, еден од најдобрите на сите времиња во НБА, неговата кариера е повеќе од успешна, статистиката неверојатна.