Том Брејди, легендата на Њу Ингланд Петриотс и НФЛ, на својот Твитер провил објави емотивен текст во врска со Коби Брајант.

Меѓу другото, Брејди, истакана дека „црната мамба“ имаше неверојатно влијание на сите луѓе низ светот.

Длабоко ме погоди смрта на Коби и Џиџи и останататите во хеликоптерската несреќа. Од тогаш видов колку љубов и поддршка е испратена кон неговата фамилија. Во Коби главме човек од арените. Спорт покажа какви сме луѓе навистина, тој не дефинира како личности, ги дефинира нашите емоции. Не можеме да се скриеме ни од доброто ни од лошото, ни од победата ни од поразот. Ние не сме глумци. Коби ја имаше таа способност и таа енергија во луѓето да го препознае она што ни тие самите не можеа. На светот им требаат такви лидери и позитивци. Тој правеше работи кои другите не смеат или едноставно не умеат-стои во дел од пораката на Брејди.