Како што информира Sports Illustrate, Том Тибодо наскоро ќе стане новиот тренер на Њујорк Никс. Притоа, изворот тврди дека веројатноста да се случи ова е дури 90 %.

Сегашниот в.д. тренер Мајк Милер ќе остане во тимот, но не е јасно во кое својство.

Во јануари минатата година Тибодо беше отпуштен во Минесота, каде беше главен тренер и директор.