Шпекулациите добија официјална потврда, Пау Гасол го официјализираше кам-бекот во Барселона.

Ветеренот денеска потпиша шесмесечен договор со КК Барселона и оваа сезона ќе ја доигра во Шпанија.

Гасол се враќа во тимот каде играше од 1999 до 2021 година по што се песели во НБа лигата.