Бојан Богдановиќ беше херој кај Јута во победата над Милвоки со 103-100, тој постигна 33 поени, но и клучниот за три со звукот на сирената за победа на својот тим.

Неговата пета тројка на  натпреварот беше клучна за победата на Јута, буквално се тркаше со сирената и погоди во клучен момент.